1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Plaćanje SMS porukom

PDFPrintE-mail

- Pošaljite SMS poruku sa oznakom i brojem registarske tablice automobila, bez razmaka i drugih specijalnih znakova (npr. PGAB123).
- Poruku možete poslati sa svih trenutno aktivnih mobilnih operatera. Zavisno od zone u kojoj se nalazite poruku pošaljite na jedan od tri broja:
 
14551 - I Zona, cijena parkiranja za jedan čas iznosi 0,60 eura.

14552 - II Zona, cijena parkiranja za jedan čas iznosi 0,50 eura.

14553 - III Zona, cijena parkiranja za jedan čas iznosi 0,40 eura.

 

- Slanjem poruke na jedan od ova tri broja plaćate 1. sat parkiranja.

- Po slanju ispravne poruke dobićete povratno obavještenje o uspješno izvršenoj uplati putem SMS poruke u kojoj se nalazi posebno generisani broj karte za unijetu registarsku oznaku vozila, zonu, kao i vrijeme do kada uplaćeni parking važi. Ova poruka služi Vam kao zvanična potvrda da je uspješno plaćeno parkiranje za naznačeno vozilo i naznačeni period. Nekoliko minuta prije isteka uplaćenog vremena dobićete poruku koja Vas podsjeća da ističe vrijeme parkiranja za unijeti registarski broj i zonu, kako biste mogli produžiti parking ili blagovremeno ukloniti vozilo.

- Ukoliko sadržaj poruke nije poslat u potrebnoj formi, sistem šalje povratnu poruku sa obavještenjem o  grešci i morate ponoviti postupak slanjem ispravne poruke.  

- Ako sistem iz bilo kog razloga nije u funkciji, nakon slanja poruke povratnim SMS-om dobijate tu informaciju i obavezni ste da plaćanje usluge izvršite kupovinom parking karte.